:: عوامل مهم و موثر در تربیت سازنده فرزندان ::
 | تاریخ ارسال: 1401/7/4 |

اصول تربیت سازنده فرزندان

عوامل مهم و موثر در تربیت سازنده فرزندان
تربیت سازنده روشی است که هدف آن تقویت رشد کودکان و مدیریت رفتار آنان به گونه ای سازنده و بی ضرر است  این شیوه براساس ارتباط خوب و توجه مثبت به کودکان برای کمک به رشد آنان پایه ریزی شده است.

به گزارش وبدا زنجان؛

عوامل مهم و موثر در تربیت سازنده فرزندان

۱-    آماده کردن یک محیط امن و مورد علاقه
کودکان کم سن به محیطی امن برای بازی نیاز دارند. یک محیط جذاب برای کودکان فرصت های لازم برای جستجو، تجربه و رشد مهارتهای آنها را فراهم می¬آورد. خانه ای که پر از اسباب جالب توجه باشد، کنجکاوی کودک و رشد زبان و قوای هوشی او را تحریک خواهد کرد.

۲-    در دسترس بودن برای کودکان
در دسترس بودن بدان معنی نیست که همیشه با کودک خود باشید بلکه منظور آن است در هنگامی که کودک به کمک، مراقبت یا توجه نیاز دارد در دسترس او باشید، وقتی کودک نزد شما می¬آید، در صورت امکان کاری را که انجام می دهید، کنار گذاشته و زمانی را با او بگذرانید.

۳-    استفاده از انضباط قاطعانه
انضباط قاطعانه به معنای ثبات در رفتار با کودک، به سرعت عمل کردن هنگام بدرفتاری کودک و آموزش به کودک برای ارائه رفتار قابل قبول می باشد. وقتی والدین از انضباط قاطعانه استفاده می کنند کودکان می آموزند که مسئولیت رفتارخود را بپذیرند، از نیاز های دیگران آگاه شوند و کنترل بر خویش را افزایش دهند.

۴-    داشتن انتظارات واقع بینانه
والدین باید به این امر توجه داشته باشند که کودکان با یکدیگر متفاوت هستند و با سرعت های متفاوتی رشد می¬کنند بنابراین از مقایسه کودکان با یکدیگر باید اجتناب کنند. در آموزش رفتار ها و مهارت های جدید به کودکان، اهداف را متناسب با مرحله رشد کودک در نظر گرفته و از توانایی او برای انجام آن فعالیت اطمینان حاصل نمایید. از روند رشد طبیعی کودکان آگاه شوید.

۶-    مراقبت از خود به عنوان پدر یا مادر
وقتی نیاز های شخصی شما از نظر داشتن ارتباط صمیمانه، همراهی، تفریح و تنها بودن در زمانهای خاص برآورده شود پدر یا مادر بودن آسان تر می¬گردد. اگر نیاز های شخصی شما به عنوان یک بزرگسال برآورده شود، صبور بودن، ثبات داشتن و در دسترس کودک بودن برای شما آسان تر می شود.

۷-    گذراندن اوقات خوب با فرزندان
گذراندن زمان های کوتاه اما مفید با کودکان، سودمندتر از زمان های طولانی ولی بی¬کیفیت است. سعی کنید زمانهایی هرچند کوتاه به فرزندان خود اختصاص دهید که در آن زمان توجه شما کاملا به کودک باشد. در هنگام صحبت با کودک به او نگاه کنید، این کار اعتماد به نفس کودک را افزایش می-دهد.

۸-    نشان دادن احساس و عواطف خود به کودکان
 احساسات خود را به صورت عملی به کودک نشان دهید. بغل کردن، لمس کردن، در آغوش گرفتن، بوسیدن، ماساژ دادن، قلقلک دادن به کودکان کمک می کند، احساس آرامش و مورد توجه بودن بکنند.

۹-    الگوی خوبی باشید
 ما همه از طریق دیدن یاد می گیریم. برای تشویق کودک به انجام رفتارهای جدید، به او اجازه دهید که شما را تماشا کند. آنچه را که انجام می دهید توصیف کنید و به کودک اجازه دهید از عمل شما تقلید کند. اگر هیچ کس در خانه قوانین را رعایت نمی کند انتظار نداشته باشید که کودک شما این کار را انجام دهد.

۱۰-    استفاده از آموزش های اتفاقی
 وقتی کودکان برای گرفتن اطلاعات، کمک یا توجه نزد شما می آیند آنها معمولا با انگیزه و آماده یادگیری هستند. شما در موقعیتی هستید که می توانید چیز جدیدی را به کودک خود آموزش دهید. این کار آموزش اتفاقی خوانده می شود.

تهیه کننده: سیده لیلا ارجمندی/ واحد سلامت روان ستاد شبکه بهداشت سلطانیه
زیر نظر: گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه

دفعات مشاهده: 53 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر